Tagliatelle med kalkunkjøttboller og italiensk marinarasaus

Middag

tagliatelle-kalkunboller

Det er ingenting som er så varmende og innbydende som en romslig bolle deilig varm pasta dresset med langtidskokt italiensk marinarasaus og små lekre kjøttboller. Kjøttdeig av lårkjøtt fra kalkun er et relativt nytt produkt (for meg ihvertfall) men man kan lage de nydeligste kjøttboller med dette. Jeg liker den klassiske varianten der man mikser kjøttet med både egg, brødkrumme og rikelig med revet parmasan og urtekrydder. Dette er mat du blir mett og glad av og du kan bruke den pastaen du vil enten det er tagliatelle slik som jeg har brukt her, eller det er spaghetti, penne eller makaroni. Vanlig type eller fullkorn - du velger selv.

Ingredienser

en porsjon klassisk marinarasaus

250 gr tagliatelle eller annen pasta

----

kalkunkjøttboller

400 gr kjøttdeig av lårkjøtt fra kalkun

et egg

tre til fire spiseskjeer brødkrumme eller panko

tre spiseskjeer finrevet parmesan

to spiseskjeer matfløte

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje oregano

en halv teskje basilikum

olivenolje til steking

----

revet parmasan, finhakket persille, ristede pinjekjerner eller valnøttkjerner

Rør kalkunkjøttet sammen med havsaltet til det blir litt seigt og tilsett alle de øvrige ingrediensene. Juster farsen med mer kavring eller fløte om det er nødvendig. Trill ut små kjøttboller ved å bruke en teskje-stor mengde farse pr. bolle og legg de på en tallerken. Varm olivenoljen i en stor panne til middels varme og stek bollene pent gylne i flere porsjoner. Legg de over på en tallerken mens du steker opp resten.

Ha bollene over i kokende saus og la de få noen få minutter inntil de flyter opp og ligger og dupper på toppen, da vet du at de er ferdige. Miks inn nykokt pasta og fordel maten i passende boller eller i dype tallerkener. Garner med ristede nøtter, litt mer parmesan og litt frisk finhakket persille eller mer basilikum og server.