Tacos Al Pastor, grillet svinekjøtt i chili og ananas

Middag

tacos-al-pastor

På spansk betyr al pastor kort og godt «marinert i chili og ananas». Dette er utrolig godt og smakfullt og du kan lage dette uansett om det er grillsesong eller ikke så lenge du har en grillpanne. Grunnen til at også mexicanerne som oftest bruker hermetisk ananas til dette er at fersk ananas under marineringen vil frigi så mye syre at kjøttet vil gå litt i oppløsning når det skal grilles.

Ingredienser

Al Pastor marinade:

fire tørkede røde chili

kokende vann til bløtlegging av chiliene

en liten rød paprika

en halv salatløk

to modne plommetomater

en liten boks hermetisk ananas i lake

en god klype havsalt

juicen av en frisk lime

tre fedd knust hvitløk

en halv teskje tørket oregano

400-500 gr hel renskåret svinefilet

——

tilbehør:

ferske mais- eller hvetetortillas

mexicansk ris

frisk finhakket koriander

ti delte cherrytomater

to modne avocado most med lime og havsalt etter smak

rømme og ekstra chilisaus (Cholula)

biter av fersk ananas (du kan også bruke de som er igjen i boksen)

Legg de tørkede chiliene i en bolle og hell på kokende vann, la de ligge inntil de har blitt helt myke og du kan knipe av stilkfestet på dem uten problemer. Fjern frøene om du vil men jeg pleier å la de være i, dette skal være litt sterkt.

Legg chiliene over i en blender eller en prosessor og tilsett alle de øvrige ingrediensene. Kjør alt sammen til en glatt saus og tilsett så mye av ananassaften du trenger for å få sausen litt rennende.

Del svinefileten på langs så den blir litt tynnene og legg den over i en tykk zip-pose eller et dypt fat og hell over marinaden. La den stå tildekket i helst et døgn men minimum seks timer så smakene får satt seg tilstrekkelig inn i kjøttet.

Stek svinefileten i en grillpanne eller grill den ute hvis det er sesong for det og la den avkjøle seg litt. Skjær den opp i så tynne skiver du klarer og server den i varme maistortillas med tilbehør.