Tacos slik Jenny Skavlan gjør det

Middag

tacos-skavlan

Modell, omsyerske og infamøs twitrer Jenny Skavlan la ut sine tacohemmeligheter på sin egen webside i november 2015. Hun mener at vi alle har et tacotriks i ermet, men jeg tror nok de fleste dykker nedi de trygge ferdigproduktene når fredagen står for døren. Mange er redde for at det skal bli for smakløst eller hemningsløst sterkt og at det ikke skal "smake taco". Men tacos er mye mer enn alt det ferdige for tacos skal også være friskt og ja, litt sterkt og det får du ikke når alt er i poser eller det kommer på boks. Så her er Jennys oppskrifter på alt det gode som hører med.

Ingredienser

fersk tomatsalsa:

tre finhakkede plommetomater

en halv rødløk

en finhakket rød chili m/frø

en god håndfull frisk koriander

olivenolje, limejuice, sukker, havsalt og pepper

----

enkel guacamole:

to modne avocado

frisk limejuice, havsalt og sort pepper

----

kjøtt:

400 gr indrefilet av okse

litt finhakket chili og hvitløk

tre til fire spiseskjeer vanlig olivenolje

en teskje sesamolje

havsalt og sort pepper etter smak

----

smørstekt maissalsa:

fire kokte og avkjølte maiskolber

litt finhakket hvitløk og chili

havsalt og sort pepper 

smør til steking

----

maislefser, revet hvitost, frisk strimiet isbergsalat, syltet rødløk og lettrørt rømme 

Kutt kjøttet i tynne strimler og legg det over i en bolle. Tilsett chili, hvitløk, olivenolje, sesamolje, litt havsalt og sort pepper og miks det hele godt sammen. Dekk bollen med plastfolie og la det stå kaldt i minimum to timer men gjerne mye lengre om du kan.

Vask tomatene godt og del de i to. Grav ut frøhuset med en spiseskje og kutt selve tomatkjøttet i små biter. Ha det over i en bolle sammen med finhakket ødløk, finhakket chili og koriander. Hell over noen spiseskjeer olivenolje og klem i limejuice etter smak og tilsett sukker, havsalt og sort pepper. Dekk bollen med plastfolie og la det stå kaldt så det får trekke. En times tid er bra, og husk å smake den til før servering. 

Guacamolen kan også lages på forhånd men husk å dekke den til og la den hvite kaldt sammen med salsaen. Bare mos ingrediensene sammen, hvor grovt eller fint du vil ha det bestemmer du selv. 

Varm to spiseskjeer smør i en panne på lav varme og tilsett finhakket chili og hvitløk. Legg i maiskolbene, skru opp varmen noe og stek de inntil kornene begynner å få gylne flekker. Sett så kolbene på høykant og skjær av kornene med en skarp kniv. Ha de over i en bolle og miks de sammen med havsalt og pepper. Litt finhakket koriander for ekstra farge er helt lov.

Strimle opp salaten tynt, riv osten og ha syltet rødløk i en egen skål og ha rømmen i en annen. Stek lefsene raskt i en tørr panne og stek kjøttet i mindre prosjoner i en egen panne for seg. Så er det bare å servere.