Szehuansuppe med sopp og asparges

Middag

szehuansuppe-asparges

Denne suppen fungerer både som mat og medisin. Szehuan-suppe, eller pekingsuppe som det ofte kalles på mange kinesiske restauranter, er nesten alltid et fast innslag på menyen, ofte som en forrett. Den er enkel å lage, og krever ikke all verdens av forberedelser. Du kan enkelt variere styrkegraden ved å tilsette mer eller mindre Tabascosaus. Sistnevnte ingrediens er ikke særlig utbredt i Kina, hvor de heller bruker frisk chili eller en av sine egne sterke chilisauser. Men Tabasco fungerer helt utmerket og er i tillegg enkel å finne i de aller fleste matbutikker. Er du forkjølet, er dette definitivt en suppe du bør forsøke. Tilsett gjerne ekstra grønnsaker, eventuelt nudler, om du ønsker den mer mettende. Xie! Xie!

Ingredienser

suppe for to:

halvannen teskje kyllingbuljong

fire dl kyllingkraft

to teskjeer sukker

ti dråper Tabascosaus

to spiseskjeer kinesisk sort eddik eller balsamico

en kvart teskje sesamolje

en halv teskje mørk soyasaus (ketjap manis)

to ferske shitakesopp eller champignon i strimler

fire mini-asprages kuttet i to

to babymais i strimler

to spiseskjeer potetmel

100 gr revet kyllingkjøtt

et lite sammenpisket egg

Kok opp kyllingkraften og tilsett oljer, krydderier og sauser. Forbered alle grønnsakene. Riv opp kyllingkjøttet, og pisk sammen egget i en liten bolle.

Når kraften koker tilsetter du alle grønnsakene. Kok opp og la suppen koke i omlag 30–40 sekunder. Tilsett kyllingen, kok opp igjen. Hel deretter egget i suppen mens det koker, så det danner seg små tynne eggetråder.

Øs opp suppen i passende boller, garner gjerne med noen friske korianderblader og server straks.