Szechuan twice-cooked svinefilet Hui Gou Rou

Middag

dobbel-svinefilet

Hvis du ønsker å skape litt kinesisk nostagli hjemme på ditt eget kjøkken så er dette oppskriften for deg. Dette er typisk kinesisk motherlove-cooking i følge mine kilder og det er en av disse rettene som ikke krever så mye tid eller kompliserte steg. Regelen om å forberede alle grønnsakene før du setter på varmen gjelder fortsatt og du må bruke høy varme. Chilibean-paste, sort eddik og tørkede chili finner du på de fleste asiatiske markeder. Topp gjerne retten med peanøtter for litt ekstra crunch eller bruk finsnittet vårløk.

Ingredienser

nok til tre:

500 gr hel svinefilet (ytrefilet)

1/2 dl solsikkeolje eller annen nøytral olje

en kvart til en halv kinakål i grove terninger

en drøy halv dl kinesisk chilibean paste (douban jiuang)

fire tørkede og lett knuste chili

fire fedd revet hvitløk

en rød og en grønn paprika renset i grove terninger

en liten purre i tynne staver

en teskje sukker

en spiseskje mørk soyasaus (ketjap manis)

tre teskjeer hoisinsaus

en spiseskje kinesisk sort eddik eller balsamico

to teskjeer sesamolje

dampet jasminris til servering

Legg svinefileten i en passende kjele med kokende vann og la den småkoke i omlag tjue minutter. Legg den deretter over i en bolle med isvann og la den ligge der i omlag ti minutter så den blir kald. Tørk av den og legg den på en skjærefjøl. Kutt fileten i ca. fire cm. tykke skiver og skjær deretter hver skive i tynne brede strimler. Få det så tynt du kan, ca. to mm. er perfekt.

Varm opp en spiseskje av oljen i en wok og fres kinakålen i et minutts tid, legg den over på en tallerke og tilsett en ny spiseskje olje. Stek halvparten av kjøttet til det har en lett gyllen farge og legg det over på en tallerken. Gjenta prosessen med resten av kjøttet og ta det ut av woken. 

Tilsett resten av oljen i woken og fres tørkede chili, chili paste og hvitløk. Rør & stek i et par minutter før du tilsetter paprika og purre og lar det fese litt. la kinakål og kjøtt tilbake i woken og vend det lett sammen. Tilsett sukker, soya og hoisin og stek videre i et par minutter. Ha deretter i eddik og sesamolje. Etter noen minutter smaker du til med evt. mer soya eller sukker og fordeler maten på varme tallerkener.

Server dampet jasminris til.