Szechuansuppe

Middag

szehuansuppe

Denne suppen finnes i mange varianter med jeg liker denne med svinekjøtt og frisk koriander. Oppskriften er en tradisjonell variant fra Ming Tsai og er bearbeidet og oversatt av meg selv. Den er sterk, syrlig og aromatisk og har den velkjente sursøte smaken vi kjenner godt fra andre kinesiske retter. Får du tak i szehuanpepper så bruk det i stedet for vanlig pepper.

Ingredienser

gir fire til fem porsjoner:

300 gr svinekjøtt i meget tynne korte strimler

to teskjeer sesamolje

en teskje maisenna

peanøttolje til steking

——

fire hakkede tøkrede røde chili eller chiliflak (her justerer du selv styrken)

en spiseskje revet ingefær

halvannen liter kylling, okse eller svinekraft

en teskje sukker

en liten boks bambusskudd i tynne strimler

150 gr skivet shitakesopp eller østerssopp

to lett sammenpiskede egg

to spiseskjeer maisenna mikset med vann til en lett paste

to teskjeer riseddik

sesamolje etter smak

lys soasaus etter smak

to finsnittede vårløk

en liten håndfull frisk hakket koriander

salt og hvitt eller sort pepper etter smak

Miks sammen svinekjøtt, sesamolje og maisenna i en bolle og sett den til side for marinering en liten stund. Varm noen spiseskjeer olje i en gryte og fres kjøttet til det får en fin stekeskorpe og sett det til side. I gryten tilsetter du mer olje om nødvendig og har i chili og ingefær. Rør godt og tilsett deretter kyllingkraft, sukker, bambusskudd og sopp og kok det opp.

Mens suppen koker pisker du sammen eggene i en liten bolle og heller de nedi den kokende suppen i en tynn stråle så det danner seg tynne tråder. En gaffel kan være til god hjelp her. Ta ut en øse kraft av suppen og pisk inn maisennaen.

Smak til suppen med salt og pepper og ha i maisennablandingen og rør konstant så suppen tykner lett. Tilsett riseddik, soya, sesamolje, vårløk og koriander sammen med kjøttet og smak til suppen på nytt med salt og pepper. Ønsker du en litt spissere smak så kan du tilsette mer riseddik.