Supervegetarpannekake

Middag

supervegetarpannekake

Disse deilige pannekakene med chili og søtpotet passer godt til en varmende grønnsaksuppe. De er også gode servert med chilisaus som et lett kveldsmåltid. Oppskriften kommer fra en amerikansk nettside for vegetarianere, jeg har selv oversatt og testet ut oppskriften.

Ingredienser

gir 12-15 små pannekaker:

100 gr hvetemel

havsalt og sort pepper etter smak

halvannen dl melk

fire skilte egg

tre finsnittede vårløk

100 gr friske bønnespirer

to medium store søtpoteter

to røde chili i tynne ringer

solsikkeolje eller til steking

Finsnitt vårløken i tynne staver og vær nøye så du får de så tynne som mulig. Legg 1/3 til side som garnering for de ferdige pannekakene.

Skrell og riv søtpotetene på den grove siden av et rivjern og hakk chili i fine tynne ringer, ta ut frøene om du ønsker mildere smak. Pisk sammen mel, eggeplommer og melk til en glatt røre og stivpisk eggehvittene. Fold de rolig inn i røren med en slikkepott og tilsett potetene, bønnespirene, chilien og vårløken i røren.

La røren svelle i omlag ti minutter og stek små pannekaker med litt olje eller margarin i pannen på noe under middels varme. Det er viktig at pannekakene får en fin skorpe og at de rå potetene får tid til å bli kokt. Hold de varme ved omlag 100 °C i ovnen mens du steker de opp. Anrett de på et fat og dryss på resten av vårløken før servering.