Summer sausage pasta - spaghetti med sterke pølser

Middag

summer-sausage-pasta

Ferske tomater formerlig skriker av sommer og når de praktisk talt gror rett utenfor døren min åpner jeg ikke en boks eller to med hermetiske (som jeg gjør ellers om året). Om sommeren når grillsesongeen er i full gang er også utvalget av pølser mye større i butikkene så dette er perfekt å lage nå om sommeren. Her er alle smakene fra Italia, løk, tomater, rosmarin, oregano, balsamico, hvitløk, persille. Det er bare å kose seg. Buon appetito!

Ingredienser

400 gr ass. pølser, jeg liker å blande noen som er svært sterke og noen som er milde

noen få spiseskjeer vanlig olivenolje

et lurbærblad

noen kvister frisk pregano eller en teskje tørket

en finhakket rødløk

en stilk finhakket selleri

to fedd skivet hvitløk

en rød splittet chili u/frø

600 gr ferske ass tomater, bruk gjerne ulike farger, store tomater bør flås

en halv dl vann

sort pepper etter smak

en spiseskje god vellagret balsamico (Modena)

en kvist frisk rosmarin og noen kvister av bladpersille (bruk bladene til garnering)

revet parmesan til garnering

250 gr linguine

Skjær pølsene i passende biter og varm oljen i en panne som også kan stå i ovnen. Brun pølsebitene godt på alle sidene. Rist litt på pannen jevnlig. 

Legg i laurbærbladet sammen med oregano og ha i den finhakkede løken. Rør godt. Tilsett selleri, hvitløk og den splittede chilien og bland det inn. Pass på varmen så ingenting brenner seg og la alt frese i omlag ti minutter inntil grønnsakene er myke.

Del opp tomatene, bruker du store tomater bør de flås men la kjernehuset være igjen siden du trenger den ekstra fuktigheten. Ha alle tomatene over i pannen sammen med vannet og kok det hele på ovnen ved svak varme i omlag tjue minutter.

Kydre med litt pepper og tilsett balsamico. Rør det hele godt sammen. Legg i en kvist frisk rosmarin og noen persillekvister og sett pannen i ovnen ved 180 °C i omlag tjuefem minutter. I mens setter du over pastavannet og koker den etter instruksjonene på pakken. Jeg setter alltid klokken på et minutt mindre enn det står oppgitt - da unngår jeg alltid overkokt og/eller underkokt pasta. Smak og sjekk. Alltid!

Miks sammen pasta og saus og topp med finhakket persille og et generst dryss parmesan.