Storm pytt i panne

Middag

storm-pytt-i-panne

Dette er ikke akkurat gourmetmat men det er jammen godt og helt perfekt for å bruke opp grønnsaker og rester av kjøtt. Ideen til denne retten fikk jeg fra Familiebokeboka skrevet av Alfsen og Gausdal. Hemmeligheten for å få riktig god smak er å brune grønnsakene litt etter mitt og ikke ha for mye i pannen på en gang. Ha en ildfast form i ovnen ved 150 °C og tilsett ingrediensene fra pannen etterhvert så alt holder seg varmt. Når alt er ferdig stekt er det bare å drysse på persille og servere. 

Ingredienser

middag for to:

smør og litt nøytral olje til steking

fire medium stor kokte poteter

kokte terninger av tre gulrøtter

kokte terninger av kålrot (bruk like mye kålrot som gulrøtter)

kokte små buketter av en liten blomkål

en løk i tynne skiver

to kalde karbonader i terninger

en kjøttpølse eller en medisterpølse i skiver

200 gr. rester av salt kjøtt, stek eller pinnekjøtt

havsalt og sort pepper etter smak

chilisaus eller HP-saus etter smak

frisk finhakket persille

to speilegg

rørte tyttebær

syltede rødbeter eller syltet agurk 

Sett en romslig panne med dype kanter på litt over middels varme og tilsett en spiseskje smør sammen med litt olje. Del potetene inn i terninger og skyv de over i pannen. Krydre med salt og pepper og la de ligge i fred i noen minutter så de får en fin gyllen stekeskorpe før du begynner å vende på dem.

Finn frem en ildfast form og sett ovnen på 150 °C. Når potetene er klare har du de over i formen og setter den i ovnen. Fortsett deretter med de andre grønnsakene etter tur og ha de over i formen og avslutt med kjøttet. Ikke stek for mye i pannen av gangen, da blir de ikke stekt.

Ha over chilisaus eller HPsaus og vend det hele lett sammen, krydre med havsalt og pepper og topp med persille. Stek eggene til slutt og legg de på toppen og server, tyttebær rødbeter eller sylteagurk til.