Sticky kyllingklubber med malaysalat

Middag

sticky-kylling-med-malaysalat

Stekt kylling finner du i de aller fleste lands kjøkken og Malaysia er intet unntak. I denne retten bruker vi både soya og fiskesaus som bidrar med hver sin spesielle saltsmak- noe som gir retten karakter. Malaysisk mat er en god blanding av flere asiatiske land med smaker fra både Kina, Thailand, Korea og Singepore. Her til lands finner du kyllingklubber (vingeklubber) i frysedisken så husk at de må tines i kjøleskap først og det tar noen timer. Du må også huske å kjøpe de som ikke allerede er marinerte, hvis ikke tror jeg du ender opp med noen merkelige smaker. Dette er fingermat så husk nok servietter ved servering. 

Ingredienser

nok til fire:

to kg rå kyllingklubber

halvannen dl lys soyasaus

100 gr flytende honning (akasie)

fire spiseskjeer fiskesaus

to spiseskjeer sesamolje

to finhakkede røde chili m/frø

fire fedd revet hvitløk

en røslig bit frisk revet ingefær

en spiseskje ristede sesamfrø

----

malaysalat:

en store fersk ananas

en slangeagurk

en halv rødløk

frisk sitronsaft og havsalt etter smak

Sett ovnen på 190-200 °C og kle en stor langpanne med aluminiumsfolie. Spre de rå kyllingklubbene utover i et lag og fordel alle ingrediensene til marinaden utover (utenom sesamfrøene). Bruk hendene til å mikse alt godt sammen og sett brettet inn i ovnen. De vil trenger mellom 40-45 minutter på å bli gylne og gjennomstekte. Husk å sjekke en av de større klubbene før servering.Ha de over i en bolle og dryss på sesamfrø som på forhånd er ristet lett i tørr panne.

Kutt anans og agurk i terninger og ha de over i en bolle, miks det sammen med finhakket rødløk og smak til med sitron og havsalt. Hvis det blir for syrlig kan du smake deg frem med en klype eller to med sukker.