Sterk og sur Pekingsuppe

Middag

Denne suppen er både mat og medisin og er helt ypperlig for en som er forkjølet. Den metter men er likevel lett og den skal ha et godt hint av chili og eddik. Den skal rive litt i smaken så det er ikke en suppe "alle liker". Men for de som liker kinesisk mat er dette en innertier. Bare husk at du trenger hel kanelstang og chiliflak- ikke bruk malte krydderier. Jeg garnerer også suppen med ekstra chiliflak.

Ingredienser

åtte dl god kylling- eller hønsekraft

150 gr sopp i skriver

en liten boks avrente og skylte bambusskudd

to fedd knust hvitløk

en tommelstor bit frisk ingefær i skiver

en hel stjerneanis

en liten kanelstang

to spiseskjeer soyasaus

en halv teskje chiliflak

et halv kilo lårkjøtt av kylling i tynne strimler

en spiseskje sesamolje

et sammenpisket egg

to spiseskjeer maisenna

tre spiseskjeer hvitvinseddik

to finsnittede vårløk

frisk koriander og ekstra chiliflak til garnering

Finn frem en romslig kjele og hell i kraften. Tilsett sopp, bambusskudd, hvitløk, ingefær, stjerneanis, kanlstang, soya og chiliflak. Kok opp og skru ned varmen så den str og syderlitt mens du fortsetter med resten av ingrediensene. 

Kutt kyllingen i strimler og miks den sammen med sesamoljen. Knekk egget i en liten bolle og pisk det godt sammen med en gaffel. Bland sammen eddik og maisenna og finsnitt vårløk og hakk koriander. Plukk ut anisen og kanelstangen og skru opp varmen så suppen koker skikkelig. Tilsett kyllingen og la den koke godt. Hell egget nedi den kokende suppen i en tynn stråle så det danner seg tynne fine eggetråder og tilsett eddik- og maisennablandingen. La den koke i enda noen få minutter og smak til med mer soya om nødvendig samt chiliflak. Denne suppen skal være litt sterk. Tilsett vårløk og koriander og rør om før servering.