Stekte speltnudler med sprø grønnsaker og char-siu

Middag

stekte-speltnudler-char-siu

Char Siu er kinesisk grillet svin og du enkelt lager i ovnen, det eneste du må huske er å marinere kjøttet dagen før men det er en enkel jobb som er gjort på noen få minutter. Speltnuder kan kjøpes i større matvarehus eller hos helsekost og er et sunnere alternativ til hvete. Jeg lager ikke nudlene så sterke siden kjøttet er såpass krydret og tilsetter rikelig med grønnsaker. Jeg gir de heller en fin mild smak med risvin og soya. Jeg liker også å steke nudlene helt til de får litt sprø skorpe. Bare stek og vend på dem ofte så de ikke setter seg fast. En wok med slipbelegg er glimrende for dette. 

Ingredienser

en svinefilet på omlag 500 gr.

to spiseskjeer kinesisk yellowbean saus eller misopaste

fire spiseskjeer hoisinsaus

fire teskjeer sukker

en spiseskje grovhakket frisk ingefær

tre fedd grovhakket hvitløk

en hel stjerneanis

to teskjeer Fivespice

----

200 gr speltnudler

125 gr friske bønnespirer

100 gr friske sukkereter

to finsnittede vårløk

en håndfull frisk hakket koriander

en halv teskje havsalt

en spiseskje lys soyasaus

en spiseskje risvin eller tørr sherry

en spiseskje tomatpurè

to spiseskjeer nøytral olje til steking

Tørk godt av svinefileten og legg den over i en passende ildfast form. Legg gjerne aluminiumsfolie i bunen for å lette renholdet etterpå. Hell over alle ingrediensene og masser marinaden godt inn i kjøttet. Dekk formen med plastfolie og sett den kaldt til neste dag. Når du er klar til å begynne så stek fileten først i 10 minutter ved 210 °C og deretter ved 180 °C. Bruk steketermometer, når kjernetemp. ligger på mellom 68-70 °C er kjøttet perfekt. Det vil ta mellom 20-40 minutter avhendig av hvor tykk fileten er.

Mens kjøttet steker begynner du med nudlene. Kok de etter anvisning på pakken og forbered alle grønnsakene og finn frem sausene så alt står klar ved komfyren. Når alt er klart setter gu wokpannen på rett over middels varme og tilsetter oljen. Begynn med å frese bønnespirer og vårløk. Når de er myke og blanke har du i de godt avrente nudlene og vender de inn slik at også de dekkes av oljen og ikke klistrer seg sammen. Tilsett de snittede sukkerertene og la de frese før du tilsetter havsalt, soya, tomatpure og sherry. Vend det hele lett sammen og la det frese i noen minutter før du anretter med frisk koriander. Kutt svinefileten i tynne skiver og legg på toppen av nudlene.