Stekte sesamnudler med broccoli

Middag

stekte-sesamnudler

Denne woken er nesten en oppsummering av alt som er godt og sunt i grønnsaksdisken. Jeg elsker slike retter som dette hvor jeg kan line opp massevis av grønnsaker og vite at dette blir nydelig før jeg i det hele tatt har satt på varmen.

Ingredienser

wok for to:

en liten broccoli i små buketter

en halv rød paprika i tynne strimler

to gulrøtter i tynne skiver

en håndfull fersk østerrsopp

fem små shitakesopp

en rødløk i tynne halvskiver

tre grovhakkede vårløk

100 gr flisrøkt bacon i terninger

175-200 gr kyllingfilet i strimler

200 gr kokte kinesiske eggnudler

to finhakkede røde chili

tre fedd revet hvitløk

——

woksaus:

tre spiseskjeer østerssaus

tre spiseskjeer lys soyasaus

to spiseskjeer Sriracha chilisaus

to spiseskjeer tomatketchup

en teskje sesamolje

en teskje eplecidereddik

en spiseskje lyst demerarasukker

hvitt pepper etter smak

Kutt broccoli i små buketter og kok de nesten helt møre i lettsaltet vann. La de dampe av seg i et dørslag. Kok også nudlene og la de renne av seg før du mikser inn sesamolje så de ikke klistrer seg sammen.

Forbered resten av grønnsakene, stek soppen og sett varme på woken. Tilsett litt olje og fres baconet gyllent og sprøtt. Ta det ut av woken og legg det over på en tallerken. Fres kyllingen i den samme oljen og ta den ut når den har fått noen gylne flekker. Stek deretter nudlene gylne til de begynner å få sprø kanter. Det er lettest å gjøre dette i mindre porsjoner. Legg også disse over på en tallerken før du tilsetter løk, paprika og gulrøtter i woken, la disse frese til de begynner å bli myke og ha deretter i hvitløk og chili som du rører godt inn. Tilsett bacon og kylling tilbake i woken og tipp i broccolien og eddik sammen med sausene. Kok opp og smak til før du til slutt vender inn nudler og vårløk. Smak til med pepper og mer soya om nødvendig og topp gjerne med noen ristede pinjekjerner.