Steinbitkaker med eple- og gulrotsalat

Middag

Jo styggere fisken er jo bedre smaker den- er det ikke så man sier? Uansett, steinbit smaker kjempegodt og er velegnet til å lage fiskekaker med. Ferdige steinbitkaker selges også i mange butikker men endel av dem inneholder mindre enn 30% ren fisk og saltinnholdet er svært høyt. De beste lager du såklart selv og servert med denne superfriske salaten har du et herlig hverdagsmåltid klart.

Ingredienser

600 gr renskåret steinbitfilet uten skinn og bein

tre fedd hvitløk

tre spiseskjeer meget finsnittet purre (hakk den gjerne i en prosessor)

to spiseskjeer potetmel

havsalt og sort pepper etter smak

to dl kald matfløte

solsikkeolje til steking

——

eple og gulrotsalat:

tre middels store gulrøtter

to faste epler

halvannen spiseskje e.v. olivenolje

to spiseskjeer friskpresset sitronsaft

en god klype havsalt og litt sort pepper

litt frisk finhakket persille

Ha alle ingrediensene til fiskekakene i en prosessor men ikke tilsett fløten. Kjør massen jevn og fin og tilsett deretter fløten litt etter litt inntil du har en fin farse. La den sette seg i kjøleskapet under plast i minst en time så smakene får trukket litt.

Form kakene med en spiseskje dyppet i kaldt vann og stek de gylne i solsikkeolje på middels varme. De skal bli jevnt brune. Til salaten pisker du sammen olivenolje, sitronsaft, havsalt og pepper og har dette klart. Riv gulrøttene og ha de over i en bolle og riv deretter eplene. Vend inn dressingen med en gang så eplene ikke blir brune. Topp deretter med persille og la den trekke i noen få minutter.

Serveres gjerne sammen med kokte poteter og smeltet smør eller brun saus.