Steinbit med chorizosalsa

Middag

Dette er en fiskerett fra Valencia som jeg snappet opp delvis fra et spansk tv-program. Dette programmet publiserte ingen oppskrifter i etterkant så jeg måtte bare notere så fort jeg kunne og gjenskape retten på mitt eget kjøkken. Men spansk mat er ikke komplisert å lage så det gikk veldig fint. Jeg bruker speket chorizo til dette men du kan fint bruke den typen du får tak i. Steinbiten kan byttes ut med alle typer hvit fisk og forsøk gjerne reker.

Ingredienser

350 gr steinbitfilet

saften av en halv sitron

tre spiseskjeer olivenolje

et fedd revet hvitløk

en boks hakkede tomater (400 gr.)

en halv dl vann (skyll ut tomatboksen)

en spiseskje tomatpurè

havsalt og sort pepper etter smak

en klype sukker

en klype timian

en halv teskje røkt spansk paprika (pimenton)

en klype chiliflak

150 gr chorizo i små biter

100 gr brekkbønner

frisk hakket persille til garnering

amandinepoteter til servering

Hell olivenoljen i en dyp panne og tilsett revet hvitløk, varm det opp på litt over middels temperatur. Tilsett chorizoen og brun den lett. Tilsett tomater, tomatpure, vann, salt, pepper og krydderiene. Kok opp og la sausen putre ved svak varme i noen få minutter.

Tørk godt av fisken, drypp på sitronsaft og gni det godt inn, krydre med salt og pepper. Legg den i pannen og øs noe av sausen over. La fisken trekke i sausen inntil den flaker seg, tiden avhenger av tykkelsen på fisken men beregn mellom fem og åtte minutter. Tilsett brekkbønnene mot slutten av koketiden, disse er klare på omlag to til fire minutter. Smak til sausen med havsalt og pepper.

Garner fisken med persille og server kokte eller smørstekte amandinepoteter til.