Steak au Poivre - fransk pepperbiff i klassisk saus

Middag

Når du virkelig skal diske opp med noe som er enkelt men allikevel fantastisk godt og smakfullt så hvorfor ikke ta frem Cognac og flambere biffen. Du får nydelig stekt biff og en perfekt saus som faktisk lages på kun fire ingredienser. Tilbehøret er også svært enkelt og vil du ikke lage dine egne fries så lag de i ovnen med en god variant fra frysedisken. Jeg dømmer ingen. 

Ingredienser

middag for tre:

tre jevnt store entrecôte på ca. 175-200 gr.

havsalt etter smak

to til tre spiseskjeer grovt knust sort pepper

en dl god Cognac (jeg bruker Braastad)

to dl sterk kalvefond

en spiseskje Dijonsennep

to dl kremfløte eller creme double

----

Ruccolasalat med parmesanskav

Belgiske fries

Pakk ut biffene minst en time før tilberedning og tørk godt av kjøttet med kjøkkenpapir. Legg de på en fjøl og flat de lett ut med en klubbe om de er ujevne. 

Knus pepperet i en morter eller bruk en grov kvern og spre pepperet utover fjølen sammen med havsalt. Vend biffene i dette på begge sider.

Sett en jernpanne på god varme (litt over middels temp.) og mål opp Cognac, fond og fløte slik at dette er klart. Ikke glem sennepen. 

Ha smør og litt nøytral olje i pannen og stek biffene på hver side til de har en pen skorpe. Hell i Cognac og flamber. Legg deretter biffene på en ildfast tallerken og hold de varme under folie. Hell kraften i pannen og kok opp, hell i fløten og pisk det godt sammen. Smak til med sennep og drei på pannen jevnlig. Legg biffene tilbake i sausen og tilt på pannen så du kan øse sausen over. Serveres med salaten og friesene etter noen minutter i pannen.