Sprø fisk med sitroncouscous

Middag

sproe-fisk-med-couscous

Fiskeretter som smaker godt  på en hverdag kan være en utfordring for mange men et av mine beste tips er å droppe den tradisjonelle råkosten og de kokte potetene for å gjøre det litt mer fristende. Jeg lker godt og panere fsken, det sprø ytterlaget beskytter fisken bedre under steking og gir dermed fiskekjøttet en mer skånsom behandling. De japanske pankosmulene gir alltid en sprø skorpe og er helt supert å ha på lager i tørrvareskapet. Jeg bruker panko til både fisk og kjøtt og det blir alltid et godt resultat. Til denne retten synes jeg det passer best med en hvit fisk og fersk torsk i sesong er nok min favoritt.  Litt rømme hører også til i stedet for saus i min bok.

Ingredienser

middag for to: 

100 gr couscous

havsalt og sort pepper etter smak

en raus spiseskje smør

en snau teskje sterk paprika (pimenton)

friskpresset sironsaft etter smak

en god håndfull delte cherrytomater

tre gode spiseskjeer frisk finhakket flatpersille

en stor gulrot kuttet i brede strimler med en potetskreller

——

350-400 gr torsk eller sei (ferske fiskefileter vendt i krydret hvetemel, sammenpisket egg og pankosmuler)

smør og nøytral olje til steking

Ha cousousen i en ildfast bolle og legg smøret på toppen sammen med krydderiene. Hell på kokende vann til det står en cm. over grynene og dekk bollen med plastfolie. La de stå i fem minutter før du sjekker om de trenger et par spiseskjeer ekstra vann og når de er møre tar du to gafler og løfter de opp så det kommer luft til. Fluff de godt opp så grynene separeres noe og når de er litt avkjølte smaker du til med frisk sitron og vender inn persille og cherrytomater.

Varm litt smør og olje i en panne og vend fisken først i hvetemel, så egg og deretter panko før fisken stekes i omlag fem minutter på hver side. Anrett couscousen på tallerkenene og topp med fisk og strimlet gulrot. Avslutt gjerne med litt ekstra perslle for farge og en generøs klatt med rømme.