Spirit of BBQ svinefilet med grillede grønnsaker og ananas

Middag

spirit-bbq-svinefilet

Jeg vet at ananas og svin ikke er noe revolusjonerende nytt men det fungerer og da er det greit for meg. Det eneste jeg må insistere på er at du bruker fersk ananas og ikke den fra boks. Når de ferske er i sesong kan du få de helt ned i ti kroner. Når jeg gjelder svinefilet så de etter indrefilet, den er alltid mørest.

Ingredienser

middag for tre:

500-600 gr indrefilet av svin

fire spiseskjeer vanlig olivenolje

fire fedd revet hvitløk

bladene av en kvist frisk rosmarin (finhakket)

saft og skall av en sitron

——

500 gr amandinepoteter

en til to squash

en stor rød paprika

en fersk moden ananas

vanlig olivenolje evt. grillolje

havsalt og sort pepper

Pisk sammen olivenolje, sitronsaft og friske urter. Tilsett godt med pepper og la kjøttet marinere seg i dette i minst seks timer eller over natten. Kutt opp grønnsakene i medium tykke skiver, skyll og tørk maiskolbene og skjær opp ananasen i trekantskiver. Vil du da denne ekstra karamellisert og fin på grillen kan du pensle den med litt sukkerlake.

Gni inn potetene med olivenolje og dryss på flaksalt. Du kan forkoke dem og legge de rett på grillen eller bake de i ovnen som vanlige poteter.

Begynn med kjøttet, ikke legg fileten på direkte varme med en gang men la den få begynne stekeprosessen litt forsiktig, etterhvert som den stekes kan du flytte den over på sterkere varme for å gi den en god stekeskorpe. Pensle jevnlig med grillolje. Når kjøttet begynner å bli klart legger du på mais, squash, paprika og ananas og griller dette sammen med kjøttet de siste minuttene.

Skjær opp kjøttet i tykke skiver når det har fått hvile litt og dryss på litt flaksalt, så er det klart til servering.