Spinatpasta med laks, ruccola og ponzusaus

Middag

ponzupasta

Ideen til denne pastaretten fikk jeg fra bloggen til Therese Haugsnes. Jeg likte kombinasjonen umiddelbart så jeg brukte stikkordene hennes og komponerte retten utifra mine egne erfaringer om pasta. Ponzu er i utgangspunktet en tradisjonell japansk dipsaus som ofte serveres til sashimi (tynnskåret fisk) så husk at her trenger du skikkelig fersk laks av topp kvalitet.

Ingredienser

middag for to:

ponzusaus:

1/2 dl lys soyasaus

saften av en halv lime

en spiseskje hvit sukker

en spiseskje riseddik

en finhakket rød chili

to fedd revet hvitløk

2 ss frisk finhakket koriander

——

250 gr spinat-tagliatelle

250 gr Salma eller annen fersk laks

100 gr frisk vasket ruccola

100 gr cherrytomater delt i to

ristede pinjekjerner

vanlig oliveolje til steking

4-6 spiseskjeer e.v. olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

Pisk sammen alle ingrediensene til ponzusausen og la den trekke så sukkeret løser seg opp i syren. Del opp tomatene, rist pinjekjernene, vei opp pastaen og skyll ruccolaen.

Mens pastaen koker så steker du laksen raskt på hver side i god og varm panne tilsatt litt vanlig olivenolje. Den skal ha en rå kjerne så ikke la den ligge for lenge. Når den har en lett gyllen finish legger du den over på en tallerken, flaker den litt opp i grove biter og heller over ponzusausen. Legg tomatene i pannen med snitteflaten ned og lar de få en fin stekeskorpe.

Miks den glovarme pastaen sammen med ruccola og hell på e.v. olivenolje og krydre med havsalt og kvernet pepper og ha i pinjekjernene. Gi alt en lett miks så ruccolaen faller litt sammen og fordel pastaen i dype tallerkener. Legg deretter på laks og hell ponzusausen over før du legger på de stekte tomatene. Serveres straks.