Spinatpai med kylling

Middag

spinatpai

Estragon i eggeretter er svært godt, og med en av mine favorittkombinasjoner av kylling, bacon og løk blir dette supert, enten servert varm med en god salat til middag, eller kald som en ekstra god lunsjrett.

Ingredienser

en porsjon all-round paibunn

to kyllingfileter

100 gr bacon i terninger

en finhakket løk

250 gr frossen spinat

to egg

halvannen til to dl melk

havsalt og sort pepper etter smak

en halv teskje tørket estragon

en halv teskje oregano

en halv teskje røkt søt spansk paprika (pimenton)

100 gr revet ost

to tomater i skiver eller båter

en håndfull hakket vårløk eller purre i skiver (kan sløyfes)

Dropp spinaten i kokende vann i to minutter, ha deretter spinaten over i isvann like lenge. Ha den i et dørslag og la den renne godt av seg før du klemmer ut så mye vann du kan med hendene. La spinaten renne av seg på litt kjøkkenpapir eller i dørslaget.

Lag paibunnen etter disse anvisningene. Stek kyllingfiletene i smør med litt salt og pepper og røkt paprika, la de avkjøle seg litt og riv de opp med fingrene. Mens de avkjøles steker du bacon og løk. Stek løken raskt, bare nok til at den faller sammen og blir blank.

Pisk sammen egg og melk sammen med spinaten samt salt, pepper og estragon. Legg kylling, bacon og løk i bunnen av paiformen, hell over eggestanden med spinaten (pisk den opp igjen før du heller den over så spinaten blir jevnt fordelt). Dryss på ost og legg på tomatskiver og purre/ vårløk. Dryss over oregano og litt mer pepper.

Stek paien ved 200 °C i ca. 30-40 minutter, sett gjerne paien litt høyt i ovnen under grillelementet de siste minuttene for å gjøre osten gyllen, men følg godt med, tiden fra gyllen til brent går meget fort.

Tips: Bruker du en paiform med løs bunn og skal ha paien på et fat, så sett den ferdigstekte paien oppå en liten stødig kjele eller en stor kopp og løsne ringen rundt paien.