Spicy tunfiskekaker med dipsaus

Middag

spicy-tunfiskekaker

Det er lettere for mange å spise fisk om den er skikkelig smaksatt og disse er lette å diske opp med siden du bruker tunfisk på boks som base. Tunfisk er noe jeg alltid har i hus siden jeg bruker de til både påleggsalat og til pasta. Disse kakene gir deg en smak av Thailand siden de inneholder både lime, fiskesaus, ingefær og chili. Siden disse lages med ferdig kokt tunfisk krever de svært lett tilberedning og dipsausen bare rører du sammen før du begynner med fiskekakene så den trenger du knapt å tenke på. Masse smak, sunt og godt. 

Ingredienser

to bokser tunfisk a 185 gr

seks vannkastanjer i tynne strimler

tre finsnittede vårløk

en bit frisk revet ingefær

tre spiseskjeer frisk finhakket koriander

en finhakket rød chili u/frø

tre finhakkede kaffir limeblader

to teskjeer fiskesaus (nam plah)

to sammenpiskede egg

havsalt og sort pepper etter smak

vanlig olivenolje til steking

____

dipsaus:

en teskje sukker

to spiseskjeer fiskesaus

en spiseskje riseddik

saften av en halv lime

to spiseskjeer frisk finhakket koriander

Begynn med dipsausen så den får tid til å trekke. Pisk sammen alle ingrediensene til sukkeret er oppløst og tilsett korianderen. Sett sausen til side.

Ha tunfisken over i en sil og flak den fint opp med en gaffel. Vær grundig så det ikke blir igjen store biter av tunfisk og ha den over i en bolle. Tilsett hakkede vannkastanher, vårløk, ingefær, koriander, chili, fiskesaus, limeblader, havsalt og pepper og avslutt med sammenpiskede egg. Jobb farsen godt sammen med hendene, jeg trer på meg et par plasthansker til denne jobben. 

Form ut kaker i golfballstørrelse og klem de lett ned. Legg de på en tallerken og varm olivenolje i en teflonpanne til like under middels varme og legg i kakene. La de få en lys gyllen stekeskorpe før de snus. Server kakene sammen med dipsausen, avocadorøre, revet gulrot og dampet jasminris om du ønsker det.