Spicy nudler & spinat 비빔국수

Middag

Dette er min variant av spicy koreanske nudler der jeg erstatter kimchi med fersk spinat. Jeg elsker kimchi, men det er tidkrevende å lage og jeg har ikke alltid en porsjon på standby. Hadde jeg bodd i Korea hadde jeg sikkert hatt et eget mini-kjøleskap kun til kimchi, tro det eller ei men der er det faktisk ganske vanlig. Jeg komponerte disse nudlene for å ha noe ekstra godt til mine eomuk, koreanske fiskekaker som smaker så godt at de kan serveres til selskap. 

Ingredienser

nok til to som en siderett:

250 gr tynne eggnudler

250 gr fersk vasket spinat

et fedd finhakket hvitløk

en teskje sukker

en teskje havsalt

to teskjeer koreansk hot pepper paste eller bland like deler Sriracha og Thai sweet-chilisaus

to teskjeer sesamolje

en teskje riseddik

to finsnittede vårløk

en spiseskje ristede sesamfrø til garnering

to medium hardkoke egg til garnering

Sett over vann til nudlene og vask & skyll spinaten godt. Bland sammen hvitløk, sukker, havsalt, hot pepper paste, sesamolje og eddik i en liten bolle og sett den til side. Ha i nudlene når vannet koker. Kok eggene. 

Varm opp woken og ha i spinaten sammen med et par spiseskjeer vann. Sett på lokket og damp den i et minutter eller til den har falt sammen. Ta spinaten ut a woken og tørk av den slik at den er tørr. Tilsett en spiseskje olje og ha i de kokte nudlene. Stek de lett gylne og la de får noen sprø flekker. Hell over sausen og miks den godt inn før du har i spinaten. Miks den inn før du garnerer med vårløk, sesamfrø og delte egg.