Spicy Kylling Chow Mein

Middag

spicy-chow-mein

Etter min mening burde alle lære seg å lage nudler på kinesisk vis. Nudler er en av de mest populære rettene på nærsagt alle kinesiske restauranter i Norge men det er både enkelt og billig og lage de selv hjemme. Raskt er det også, du bruker en knapp halvtime nesten uansett hvor lite erfaren du er på kjøkkenet fra før. 

Ingredienser

en generøs porsjon til to:

400 gr kyllinglårfilet i tynne strimler

et stort fedd revet hvitløk

en tommelstor bit frisk ingefær, revet

to spiseskjeer lys soyasaus

en spiseskje mørk søt soyasaus (ketjap manis)

en teskje kinesisk Fivespice

en spiseskje Sriracha chilisaus

en spiseskje maisenna

----

to spiseskjeer peanøttolje eller wokolje

ca. 250 gr wokgrønnsaker (hodekål, rød paprika, gulrøtter, broccoli)

250 gr eggnudler, kokte

to spisekjeer risvin eller tørr sherry

to spiseskjeer lys soyasaus

sesamolje etter smak

finsnittet vårløk & ristede sesamfrø til garnering

Sett over en romslig kjele med vann til nudlene og ha de i når vannet koker. Begynn med kyllingen. Kutt kjøttet i tynne strimler og ha det over i en passende bolle. Tilsett revet hvitløk og ingefær og tilsett lys og mørk soya sammen med Fivespice og Sriracha. Vend det sammen så kyllingen dekkes jevnt og tilsett deretter maisenna som du også vender inn. Sett det hele til side. Når nudlene er klare heller du av vannet, skyller de raskt i kaldt vann og sprer de utover på et rent kjøkkenhåndkle. Der kan de ligge til de skal i woken. 

Varm opp woken til den ryker lett. 

Tilsett oljen i woken og ha i all kyllingen, spre den utover og la den ligge rolig i noen minutter før du begynner og vende på den. La den få gyllen farge før du tilsetter risvinen og lar den koke inn. Tilsett grønnsakene og vend de inn sammen med kyllingen. Etter ett minutt eller så tilsetter du de kokte nudlene. 

Gi alt en lett miks og tilsett ekstra soya og sesamolje. Når det hele er gjennomvarmt anretter du det i en romslig serveringsbolle og garnerer med vårløk og sesamfrø. Server straks.