Spansk spaghetti

Middag

spansk-spaghetti

Dette er en av disse enkle og superraske pastarettene alle kan fikse etter en travel dag hvor lysten til å lage mat ligger på det absolutt laveste. Jeg fikk servert noe som lignet veldig på dette til lunsj da jeg var i København på juleshopping for noen år tilbake og det er ofte de enkleste rettene som gjør størst inntrykk på meg. Syltet røkt paprika selges på glass hos de fleste velassorterte matvarehusene og jeg bruker helst de greske fra Iliada.

Ingredienser

100 gr speket chorizo i skiver 

250 gr spaghetti

en håndfull frisk hakket flatpersille

to røkte og syltede paprika

to spiseskjeer vanlig olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

50 gr fersk revet parmesan samt litt ekstra til garnering

Sett på en rosmlig kjele med vann til pastaen. Bruk en saks og klipp opp chorizoen i strimler og finhakk persillen. Skjær opp den syltede paprikaen i strimler og ha den klar. Riv osten.

Tilsett salt i kokevannet og ha i pastaen. Kok den etter anvisning på pakken men smak på den når det gjenstår et minutts tid så den ikke overkokes. Mens pastaen koker tilsetter du litt olje i en dyp panne og freser chorizo og paprika sammen med et generøst dryss svart pepper. Fres det raskt inntil det begynner å brunes.

Ta ut i underkant av en dl. av kokevannet fra pastaen når den er ferdigkokt. Hell av resten av vannet og tipp pastaen i pannen sammen med persille og parmesan. Tilsett kokevannet og miks alt godt sammen. Server pastaen straks med et ekstra dryss parmesan.