Spaghetti med tunfisk, sitron og ruccola - Tono a Limone

Middag

spaghetti-tunfisk-sitron-ruccola

Hjemme hos meg finner du alltid tunfisk i skapet og jeg kjøper gjerne flere bokser når jeg kommer over den virkelig gode italienske typen som feks. Ventresca, men bruk den du får tak i. Dette er en pastarett som du lager mens spaghettien koker og det er dermed en veldig grei rett å ha på reportoaret når du ikke har så god tid eller bare er veldig sulten og veldig utålmodig. 

Ingredienser

middag for to:

250 gr spaghetti, bruk gjerne fullkorn

200 gr tunfisk i olivenolje

saften av en sitron

et fedd finhakket hvitløk

en kvart teskje chiliflak

en halv teskje havsalt 

tre spiseskjeer e.v. olivenolje

en god håndfull frisk finhakket bladpersille

en god håndfull vasket og renset ruccola

Skyll og rens ruccolaen godt og knip av de groveste stilkene. Spre bladene utover på en rent kjøkkenhåndkle så de får tørket seg godt.

Sett på en romslig kjele med vann og tilsett omlag en spiseskje havsalt når vannet koker. Dropp deretter i spaghettien. Mens den koker heller du av noe av oljen fra tunfisken og blander den godt samen med olivenolje, sitronsaft og skall samt revet hvitløk. Bruk en gaffel og hakk opp fisken godt. Deretter tilsetter du chili og smaker til blandingen med havsalt. La sausen trekke mens pastaen blir ferdig.

Ta en kopp og ta ut litt av pastavannet før du heller den i et dørslag. Miks deretter sammen pasta og tunfisksausen og tilsett omlag en spiseskje eller to av kokevannet så den får en mer kremete konsistens og vend inn persille ruccola til sist. Server maten straks.