Spaghetti con funghi, spinache e pollo

Middag

spaghetti-sopp-spinat-kylling

Denne pastaretten er en videreutvikling av en annen oppskrift som ikke fungerte særlig bra. Spinat er uten tvil en av mine favorittgrønnsaker og her kan du fint bruke den frosne varianten fremfor den ferske.

Ingredienser

pasta for to:

200 gr frossen hakket spinat

en liten finhakket løk

tre fedd hvitløk

halvannen dl kremfløte

to eggeplommer

75 gr revet fersk parmesan

250 gr fersk sjampinjong i skiver

havsalt og sort pepper etter smak

to utbankede kyllingfileter

vanlig olivenolje og litt smør til steking

en porsjon pesto genovese

250 gr spaghetti eller linguini

frisk sitron til garnering

Sett over en romslig kjele med vann til pastaen og finn frem en kjele. Tin spinaten over svak varme, ikke tilsett vann for at den skal tine fortere, bruk heller svak varme og vær litt tålmodig. Mens den tiner setter du en panne på medium varme og steker den skivede soppen gyllen. Legg den over på en tallerken og fres den finhakkede løken blank og myk i litt olivenolje i den samme pannen. Tilsett hvitløken mot slutten og rør den godt inn. Ta alt ut av pannen og legg den over på en tallerken sammen med soppen. Tilsett litt med smør i pannen og stek kyllingen pent gyllen. Hold den varm på en tallerken i ovnen inntil resten av maten er klar.

Hold øye med spinaten og ha den over i en finmasket sil når den er klar så dem får renne av seg. Klem ut vannet med hendene, det er det letteste.

Tilbered pesto etter oppskriften. Pisk sammen fløte og eggeplommer sammen med litt salt og pepper og ha den klar. Når pastaen er ferdigkokt dopper du den i et dørslag og har den tilbake i kjelen. Hell i eggemassen og rør godt så den absorberes av pastaen. Rør deretter i løk, sopp og spinat og varm det hele opp. Anrett maten sammen med kyllingen og bruk en skje til å dryppe over pesto før servering.