Spaghetti Aglio e Olio

Middag

spaghetti-aglo-e-olio

Det har blitt meg fortalt at dette er Italias mest populære pastarett uansett hvor i landet du befinner deg. Jeg vet ikke om det er sant, men det er absolutt en mulighet for det siden dette er enkelt å lage, smaker himmelsk godt og er meget billig. En god venninne av meg som studerte i Milano levde praktisk talt på denne retten gjennom hele studietiden. 

Ingredienser

pasta for to:

250 gr spaghetti

seks fedd hvitløk

en dl god olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

100 gr revet parmesan

en liten håndfull frisk hakket persille

en god klype chiliflak

Sett på en stor kjele med vann til spaghetti. Skrell og skjær hvitløken i tynne skiver. Hell olivenoljen i en kald panne, tilsett hvitløken og sett pannen på middels varme. Stek løken såvidt gyllen, den må ikke bli brent, det smaker bittert og er ikke godt.

Dropp spaghetti i vannet, riv osten og hakk persillen. Når hvitløken er lett gyllen drar du pannen av varmen, tilsetter en halv dl av kokevannet fra pastaen og rører godt. Dette stopper stekeprosessen.

Ha spaghettien i en varm serveringsbolle og miks inn salt, pepper og chiliflak. Hell over alt innholdet fra pannen sammen med parmesan og persille og miks alt godt sammen. Serveres straks med et ekstra ostedryss på toppen.