Sommerpizza med Ytterøy-skinke

Middag

sommerpizza

Selv om det er midt på sommeren er det alltid godt med pizza. Og når jeg er så heldig og får et nydelig stykke supergod spekeskinke fra min manns familie gjør jeg følgende. Først deler jeg litt med mamma, så bruker jeg litt i en salat, noen skiver til frokost sammen med egg i en eller annen form og litt går til denne pizzaen. Men nå skal jeg ikke bli en av de tullingene som sier at hvis du ikke bruker akkurat denne skinken så kan du ikke lage denne pizzaen, så bruk en god spekeskinke DU kan finne der du bor. 

Ingredienser

en basic pizzabunn (bak den gjerne med halvparten sammalt hvete)

fersk pizzasaus:

fem ferske flådde plommetomater u/kjerne

tre spiseskjeer e.v. olivenolje

et fedd finhakket hvitløk

en halv teskje havsalt

sort pepper etter smak

litt tørket oregano & chiliflak etter smak

----

ca. seks skiver spekeskinke

en halv rødløk i tynne skiver

125 gr revet ost (bland flere typer og bruk opp rester av Cheddar, Gruyere, Norvegia el.

frisk vasket ruccola

skavet parmesan

vellagret balsamico

Begynn med å lage deigen, mens den hever kan du begynne med den ferske tomatsausen.

Skjær et kryss i tomatene og legg de over i kokende vann, når du ser at skinnet har løsnet litt legger du de over i iskaldt vann. Etter noen minutter kan du dra av skinnet uten problemet. Del tomatene i to og bruk en spiseskje til å grave ut kjernehuset. Del tomatkjøttet inn i små terninger.

Varm olivenoljen i en liten kjele og fres hvitløken i ett minutt. Tilsett deretter tomater, oregano og havsalt. Kok opp og la sausen koke i omlag tjue minutter eller til tomatene er myke nok til at de kan moses. Smak til med chili og la sausen avkjøle seg. 

Sett ovnen på 200 °C og kjevle ut deigen så den dekker et stekebrett. Smør på sausen og fordel osten over. Legg på spekeskinke og løk og stek pizzaen i omlag 25 minutter. 

Topp med frisk ruccola og skavet parmesan.