Sommergrønnsaks-lasagne med asparges

Middag

sommerlasagne

Denne vegetarlasagnen representerer alle de beste vårlige og sommerligere grønnsakene. fersk asparges, grønne erter, bønner, mynte og frisk sitron. Dette smaker av ren sommer. Oppskriften er fra Jamie Olivers serie "30 Minute Meals" men jeg har justert ned oppskiften noe og jeg lager denne i ovnen som en vanlig lasagne. Bruk gjerne lasagneplater av fullkorn om du ønsker det. 

Ingredienser

nok til fire voksne:

fire friske vårløk

tre ansjosfileter i olje

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

litt av oljen fra ansjosene

havsalt og sort pepper

tre fedd hvitløk

en bunt friske grønne asparges

250 gr frosne grønne erter

150 gr frosne bondebønner eller hermetiske hvite bønner

en liten bunt frisk hakket mynte

halvannen dl kremfløte

en frisk sitron

to dl grønnsak - eller kyllingkraft

250 gr cottage cheese

seks til åtte lasagneplater

ca. 100 gr. revet parmesanost

frisk eller tørket timian

Begynn med å lage selve fyllet til lasagnen. Sett en stor dyp panne på medium varme og mens den varmer seg opp kutter du av aspargestoppene og legger de til side. Kutt opp resten av aspargesene i centimetertykke skiver med ikke kutt så langt ned at den grove trevlete stilken kommer med.

Kutt også opp vårløken og åpne ansjosfiletene. Sett over litt vann til koking. 

Ha olivenoljen i pannen og tilsett aspargesene. La de frese lett og rør innimellom. Tilsett vårløken og rør den inn så alt dekkes av oljen. Krydre med litt havsalt og pepper. Tilsett knust hvitløk og litt av oljen fra ansjosene. Hakk selve ansjosen godt opp og ha den over i pannen. Rør det hele godt sammen og la dette frese videre men hold øye med det hele så det ikke brenner seg. Riv i litt sitronskall og tilsett en liten dæsj kokende vann for litt ekstra fuktighet så det ikke koker tørt. 

Tilsett ertene og bønnene nå og rør de inn. Tilsett den hakkede mynten sammen med fløte og kraft og kok opp. Tilsett litt mer havsalt og rør det hele godt sammen.

Smør lasagneformen med litt smør og sett ovnen på 200 °C mens fyllet koker lett. Tilsett halvparten av cottage cheese i fyllet nå og rør det godt inn. Smak på fyllet og krydre mer med havsalt og pepper om nødvendig. Mos litt av fyllet med en potetmoser for å gi det en litt tykkere tekstur. 

Bygg opp lasagnen i denne rekkefølgen:

saus - lasagneplater - revet parmesan - saus - lasagneplater - resten av sausen - revet parmesan - siste laget med lasagneplater - resten av cottage cheesen rørt sammen med en spiseskje kaldt vann spres over - godt med revet parmesan - aspargestoppene mikset med litt olivenolje, timian og havsalt fordeles på toppen 

Bak lasagnen i omlag en halvtime og la den hvile litt før oppskjæring og servering.