Søsterpasta fra Tautra

Middag

sosterpasta

Dette enkle pastaretten fikk jeg servert som kveldsmat da jeg var å besøkte et kloster. Inne i det store refektoriet satt vi alle sammen helt stille og spiste slik er vanlig blant Cisterciensersøsterene. Hun som laget maten var oppvokst med denne retten hjemme i USA og jeg har sett den i flere kokebøker, bla. annet hos Nigella Lawson. Du kan bruke den pastaen du selv ønsker, her har jeg brukt fettuchine. 

Ingredienser

300 gr farfalle, cestini eller spaghetti

100 gr frosne erter eller frossen spinat

halvannen dl kremfløte

150 gr røkt skinke eller stekt bacon

to spiseskjeer revet parmesan

rikelig med svart pepper

noen revne basilikumblader eller finhakket persille

Sett over vann til pastaen og grønnsakene. Stek baconet sprøtt og gyllent og la det renne godt av seg på kjøkkenpapir.  Om du bruker skinke så brun den lett. Riv parmesanen og la den klar i en liten bolle.

Dropp ertene/spinaten i kokende vann og la den ligge i to til tre minutter. La den renne godt av seg i et dørslag. Sil vannet av pastaen og slå i fløte, halvparten av osten og godt med pepper og rør hele tiden så pastaen absorberer det meste av fløten. Tilsett grønnsakene og vend disse inn.

Fordel pastaen i serveringboller og topp med bacon/skinken, resten av parmesanen og et dryss til med pepper. Riv gjerne over noen basilikumblader eller persille om du har det.