SJP New York pizza

Middag

sjp-pizza

Hvis du skal lage en liste over de mest populære rettene fra denne metropolen så kommer pizza ganske så høyt opp. Dette er Sarah Jessica Parkers favorittpizza og denne kombinasjonen har jeg sett på utallige pizzamenyer. Pølsene som brukes varierer endel men jeg har valgt å bruke chorizo som legges på pizzaen i rå tilstand sammen med grønn paprika og rødløk. Du trenger naturligvis også en klassisk tomatbasert pizzasaus og god ost. Jeg har aldri vært borti et pizzasted i NY som bruker ferdige frosne bunner så du lager denne pizzaen på en fersk bunn. Når jeg lager pizza hjemme pleier jeg å lage en langpannevariant men egentlig skal en slik pizza som dette være rund, men dessverre har jeg ikke en slik gigantovn.

Ingredienser

en basic pizzabunn

to dl marinarasaus til pizza

150 gr rå røkt chorizo

en grønn paprika i tynne strimler

en rødløk i tynne halvmåneskiver

150 gr revet cheddarost

litt revet pecorino elle etter parmesan etter smak

sorte oliven

Tilbered sausen etter oppskriften det er linket til i ingredienslisten og la den avkjøle seg mens du lager pizzadeigen og setter den til heving. Sett ovnen på 200 °C og kjevle ute deigen så den passer nedi i standardlangpanne.

Smør sausen utover bunnen med baksiden av en stor spiseskje og dryss på osten. Riv over pecorino eller parmesan og fordel løk, paprika og chirozo jevnt over. Fordel oliven over og bak pizzaen i omlag 25 minutter. 

Serveres med frisk basilikum.