Sjampinjonglasagne

Middag

sjampignonlasagne

Jeg er veldig glad i sopp sammen med pasta og her kommer begge mine drømmer i oppfyllelse. En lasagne med masse sopp, marinarasaus og deilige oster. Hvis du trenger og korte ned tilberedningstiden på denne retten så kan du bruke et glass ferdig pastasaus men kjøp da et godt merke. Det vil uansett aldri bli like godt som hjemmelaget marinarasaus så jeg anbefaler deg virkelig å forsøke den. Den kan lages god tid i forveien og gjerne dagen før hvis du trenger og spare tid dagen den skal serveres.

Ingredienser

250 gr lasagneplater (ca. ni stykker)

tre dl marinarasaus

to spiseskjeer vanlig olivenolje

to fedd finhakket hvitløk

fire finsnittede vårløk

500 gr sjampinjonger

litt frisk hakket basilikum

250 gr smuldret ricottaost

en liten håndfull fersk revet parmesan

en h alv teskje revet muskat

150 gr vasket ruccolasalat

60 gr revet Cheddar

75 gr morzarella

Sett ovnen på 200 °C og fordel lasagneplatene i tre porsjoner for å lage tre lag.

Smør en ildfast form med litt smør og dekk bunnen med omlag tre spiseskjeer av sausen. Legg lasagneplater på toppen. Fres vårløk, hvitløk og sjampinjongene i en dyp panne til det er mykt, trekk pannen av platen og tilsett basilikumen.

Legg halvparten av soppblandingen oppå laget med lasagneplater og ha deretter på halvparten av ricottaen. Tilsett deretter halvparten av parmesanen, ruccolaen og muskatnøtt. Legg på et nytt lag med lasagneplater og deretter halvparten av marinarasausen som er igjen. Legg et nytt lag med de samme ingrediensene som før og avslutt med resten av marinarasausen.

Strø på mozzarella og cheddar og kvern over litt pepper. Bak lasagnen lavt i ovnen i ca. 45-50 minutter til den er myk og toppen er gyllenbrun. Det skal boble godt langs kanten på formen. La den hvile i ti minutter før servering.