Sitronkyllingsuppe

Middag

sitronkyllingsuppe
Jeg har aldri helt skjønt meg på de mennesker som ikke tar vare på kraften når de har noe til overs fra en middag. De heller rent kulinarisk gull rett nedi vasken uten å fortrekke en mine. Her viser jeg hvordan man kan bruke rester fra en rett i en helt ny rett. Dette er en frisk og god suppe som er lett å lage og enda lettere å spise.

Ingredienser

kraft fra Sakte kylling med sitron og hvitløk kyllingkraft (nok til at det til sammen med kraften fra kyllingen blir en liter) havsalt og sort pepper etter smak bladene fra to kvister frisk timian sitronpepper etter smak to til tre skiver frisk sitron 300 gr finhakket lårkjøtt av kylling to spiseskjeer smør til steking en finhakket løk en spisesje hvitvinseddik en stor gulrot i små terninger en liten håndfull finhakket persille to flådde plommetomater i terninger (kan sløyfes) 75 gr risnudler eller eggnudler
Smelt litt smør i en panne og fres løk og gulrøtter i noen minutter til de er myke. Ha i kraften fra kyllingretten og fyll på med vanlig kyllingkraft til du har en liter med væske. Kok opp og smak til kraften med havsalt, pepper, timian og sitronpepper. Tilsett kjøttet og eddiken og la den koke i fem til syv minutter så den blir gjennomkokt. Dropp deretter i nudlene og la de bli myke og rør inn persillen. Smak til på nytt og øs opp suppen i boller og garner med tomater, sitronskive, litt ekstra persille og krutonger om du ikke serverer brød til.