Sitronkylling

Middag

sitronkylling

Å tilberede av en hel rå kylling er noe som skremmer endel mennesker. Frykten for tørt kjøtt eller rå kylling er tilstede hos mange så da kjøper de en ferdiggrillet en som er innsauset i det samme kjedelige saltholdige krydderet gang etter gang. Men forsøk denne oppskriften og jeg lover deg at det blir bra. Frisk sitron, hvitløk, olje og urter gjør fuglen saftig og aromatisk og den får en helt annen smak enn den fra ferskvaredisken.

Ingredienser

en stor rå økologisk kylling

en sitron i båter

vanlig olivenolje

tre fedd knust hvitløk

to kvister frisk rosmarin

havsalt og sort pepper etter smak

Sett ovnen på 175 °C og kle en ildfast form med aluminiumsfolie. Skyll og tørk kyllingen godt, sett den på høykant og stapp inni hvitløksfedd og så mange sitronbåter du klarer å få plass til sammen med rosmarinen. Knyt sammen lårene med ubleket hyssing. Gni inn hele kyllingen med olivenolje, bruk begge hendene og pass på at du kommer til overalt på fuglen. Her må du være nøye.

Ha på havsalt og pepper og gni dette godt inn så det blir sittende fast på fuglen.

Hell på omlag en desiliter kokende vann i bunnen av formen og bak kyllingen i omlag halvannen time på nederste rille. Skjær i kyllingen ved lårfestet - kommer det ut klar kjøttsaft er den ferdig. Er saften rosa må fuglen få en stund til i ovnen.