Sitrongresswok med miehoenudler

Middag

sitrongresswok-med-miehoen

Denne oppskriften er fra en velkjent restaurant i Dubai som ganske enkelt heter Thai Wok og som drives av thailendere. Thaimat og annen sør-asiatisk mat er svært populær i Dubai, særlig blant den yngre del av befolkningen. Det er velsmakende, det er lett og det er sunt. Denne wokretten har et utpreget smak av sitrongress, en absolutt nødvendighet i det thailandske kjøkken. I denne retten kan du godt bytte ut kyllingen med reker eller bruke begge deler for litt ekstra variasjon.

Ingredienser

nok til tre voksne:

300 gr kyllingkjøtt i tynne strimler

en halv rød paprika

100 gr sukkererter

fire baby pak choy eller tilsvarende mengde hodekål

en rødløk i tynne skiver

en spiseskje frisk revet ingefær

et fedd knust hvitløk

tre spiseskjeer peanøttolje eller annen nøytral olje til steking

to stilker banket sitrongress

to spiseskjeer lys soyasaus eller thai fiskesaus (nam plah)

to spiseskjeet thai sweet chilisaus

to spiseskjeer ketjap manis

en spiseskje tomatketchup

en halv dl kyllingkraft

en halv dl tykk kokosmelk

nykvernet sort pepper etter smak

——

en liten håndfull frisk hakket koriander

en liten håndfull frisk hakket thaibasilikum eller vanlig basilikum

en liten håndfull knuste peanøtter

1 finsnittet vårløk

——

250 gr miehoen (risnudler)

Varm en spiseskje av oljen i woken og fres kyllingen lett gyllenbrun. Ta kjøttet ut av woken og legg det på en tallerken. Forbered grønnsakene og hakk urtene.

Tilsett resten av oljen og fres løk, hvitløk og ingefær raskt i et minutt og tipp inn grønnsakene. Rør godt og la grønnsakene mykne noe. Knus sitrongresset med et kjevle eller en liten hammer og ha det i. Hell på kyllingkraft og kokosmelk og kok opp. Tilsett soya- eller fiskesaus sammen med sweet chilisaus, ketjap manis og tomatketchup. Pisk alt sammen til en jevn saus.

Kvern over litt sort pepper og smak til med evt. mer fiskesaus og tilsett kyllingen tilbake i woken. Bland inn ca. halvparten av de knuste peanøttene, spar resten til å ha på toppen. Bland også inn halvparten av de hakkede urtene. Plukk ut sitrongresset.

Server retten over kokte risnudler og dryss på resten av urtene og nøttene. Avslutt med et dryss av finsnittet vårløk. Om du ønsker kan du også vende nudlene lett inn i sausen før servering.