Singapore-nudler

Middag

singapore-nudel

Singapore nudler er populært over hele Asia og variantene er mange men felles for dem er bruken av gulrøtter. Retten har klar påvirkning fra både det asiatiske og europeiske kjøkkenet og Singapore ble selvstendig fra britene så sent som i 1963 og i dag har over 76 % av befolkningen kinesisk bakgrunn, noe som helt klart påvirker matkulturen med innspill fra både Indonesia og Malaysia. Det kommer mye god mat ut av slikt. Om du vil kan du bytte ut kyllingen med svinekjøtt og litt finsnittet kinesisk kål er godt å ha oppi mens det steker.

Ingredienser

to gulrøtter i tynne skiver

200 gr kokte risnudler eller eggnudler

en spiseskje revet ingefær

en spiseskje finhakket rød chili

100 gr sopp i skiver

en spiseskje malt  gurkemeie

100 gr baconterninger

100 gr ferdig stekt kyllingkjøtt i strimler

en halv rød paprika

noen få spiseskjeer vann

en neve friske bønnespirer

en halv spiseskje Sriracha

to spiseskjeer østerssaus

en spiseskje hvitvinseddik

litt sesamolje etter smak

et egg

finsnittet vårløk og friske korianderblader

Kok nudlene etter anvisning på pakken og la de renne godt av seg, løs de opp med fingrene og miks inn litt sesamolje så de ikke klistrer seg sammen.

Wok gulrøtter og bacon i litt olje. Tilsett krydderiene sammen med ingefær, chili, hvitløk og litt soyasaus. Tilsett paprika, bønnespirer, sopp, østerssaus, Sriracha og hvitvinseddik sammen med litt vann og noen dråper sesamolje. Tilsett kyllingkjøttet når væsken fra grønnsakene har kokt litt inn og tilsett deretter nudlene. Lag et krater i midten av woken, knekk i et egg og rør dette sakte inn i retten. Dryss over vårløk og koriander og server straks.