Sesampanert svin

Middag

sesam-svinefilet

Denne kjempegode og enkle måten og tilberede svinefilet på er opprinnelig en japansk tradisjon. Sesamfrøene gir en nydelig nøttesmak og fungerer som en forsegling så kjøttet holder seg mørt og saftig. Får du ikke tak i svinefilet kan du bruke koteletter som du banker flate og skjærer benet ut av. Det fungerer like fint. Dette kan du servere med frisk salat, ris og kimchi, stekte nudler eller med en blandet råkostsalat.

Ingredienser

middag for to:

350 gr svinefilet eller utbenede og utbankede svinekoteletter

to egg

to spiseskjeer isvann

to spiseskjeer lys soyasaus (kikkoman)

sort pepper etter smak

en teskje sesamolje

to spiseskjeer nøytral honning

to dl hvite og sorte sesamfrø

smør og nøytral olje til steking

Sett ovnen på 150 °C og sett frem en ildfast form. Pisk sammen egg, vann, sesamolje, soya og pepper i en dyp tallerken og strø sesamfrøene på en flat tallerken. Varm opp honningen over vannbad til den er rennende. Du skal bare varme den, ikke la den koke.

Varm opp pannen (bruk helst en jernpanne) med smør og olje og skjær opp svinefileten i en-centimetertykke skiver.

Vend filetene først i eggeblandingen, pensle de med honning og deretter i sesamfrøene, bruk fingertuppene og press frøene godt fast på kjøttet. Legg filetene direkte ned i den varme pannen, og stek på middels varme i ca. fem minutter på hver side til sesamfrøene er pent gylne.

Legg kjøttet over i den ildfaste formen og etterstek de i ovnen i ca. 15-20 minutter. Sesamfrøene danner et beskyttende lag så du trenger ikke være redd for at kjøttet vil bli for tørt i ovnen.