Sesamnudler med havets frukter

Middag

sesamnudler

Hvis du aldri har forsøkt å bruke hvitløksolje før så er denne oppskriften er gyllen mulighet. Når vi bruker wokpannen må vi også bruke høy varme og hvitløk har en lei tendens til å brenne seg hvis du ikke jobber raskt nok - da kan en hvitløksolje være smart for det eliminerer hele probemet for deg. I denne oppskriften kan du bruke det du vil av sjømat enten det er biter av laks, ørret, reker, blåskjell, kamskjell eller krabbekjøtt. Det fungerer glimrende uansett.

Ingredienser

to spiseskjeer hvitløksolje

250 gr nudler

100 gr friske sukkererter

en halv rød paprika i tynne strimler

200 gr blandet fisk og skalldyr

en dl ristede sesamfrø

en liten håndfull frisk hakket koriander

en teskje sesamolje

knust havsalt

hoisinsaus

Rist sesamfrøene gylne i tørr panne og sett de til side. Forbered grønnsakene og sjømaten i små biter så de er klare for woken.

Kok nudlene etter anvisning på pakken og vend inn noen dråper sesamolje så de ikke klistrer seg sammen. Varm oljen i woken og tilsett sukkererter og paprika. Fres dette i noen få minutter før du tilsetter fisk/skalldyr og gir dette noen få minutter i woken. Løs opp nudlene med fingrene og vend inn sesamfrøene sammen med litt salt og ha de over i woken. La alt bli gjennomvarmt, miks inn koriander og drypp over litt hoisinsaus til slutt.

Serveres straks.