Kinesisk sesamkylling med broccolibuketter

Middag

sesamkylling-broccoli

Dette er en smakfull variant av en rett jeg vet ikke er det spor kinesisk. Den stemmer fra kinesiske immigranter som kom til USA og måtte finne nye måter å lage sine tradisjonelle retter på pga. mangelen på ingredienser. I dag finner du en variant av chicken with broccoli på så godt som alle kinesiske restauranter over hele verden, kanskje bortsett fra i selve Kina. Akkurat det er så særdeles ironisk. Min variant er en med sesam og en dæsj chili. Sriracha er riktignok en thailandsk saus men litt crossover på tallerkenen har da aldri skadet noen. Bruk gjerne en kinesisk chilisaus om du har det.

Ingredienser

nok til to:

400-500 gr lårkjøtt av kylling i grove terninger

tre spiseskjeer maisenna

en halv teskje havsalt

en halv teskje sort grovmalt pepper

omlag fire spiseskjeer nøytral olje til steking

----

saus:

2 1/2 spiseskje mild honning

to spiseskjeer lys soyasaus

halvannen spiseskje riseddik

en spiseskje Sriracha chilisaus

et stort redd revet hvitløk

en teskje revet frisk ingefær

en teskje sesamolje

en spiseskje ristede sesamfrø + litt ekstra til garnering

----

en stor broccoli, kuttet i buketter og dampet mør

125 gr jasminris

to finsnittede vårløk

Sett over risen til koking og damp broccolibukettene.

Kutt kyllingen og ha den over i en bolle. Tilsett maisenna, havsalt og pepper og vend det hele godt sammen. Pisk sammen alle ingrediensene til sausen og sett den til side.

Varm opp to spiseskjeer olje i en dyp panne og stek kyllingen gyllen i to omganger. Legg den over på en tallerken når den er ferdig. Når all kyllingen er stekt heller du sausen i pannen og koker den opp. La den koke inn i omlag et minutt. Tilsett kyllingen tilbake i pannen og miks godt så kyllingen dekkes av sausen. Vend inn dampet broccoli med lette bevegelser og fordel retten på to tallerkener. Garner med vårløk og ekstra sesamfrø og server risen ved siden av.