Sesam- og peanøttnudler

Middag

sesam-peanottnudler

Dette er godt uansett når på dagen og passer utmerket til lunsj. Putt nudlene i en boks og ta de med deg sammen med en plastgaffel eller ha de i kjøleskapet som en liten snack eller et raskt mellommåltid når det er ekstra lenge til middag. Får du ikke tak i ferske bønnespirer (jeg anbefaler ikke de hermetiske) kan du erstatte de med sukkererter. Disse nudlene er holdbare i kjøleskap under plast i to til tre dager.

Ingredienser

dressingen: 

en spiseskje sesamolje

en spiseskje hvitløksolje

to spiseskjeer lys soyasaus

to spiseskjeer thai sweet chilisaus

100 gr grovt peanøttsmør

to spiseskjeer friskpresset limejuice

——

150 gr friske bønnespirer

en broccoli i små buketter (del store buketter i 2-4 biter)

en rød paprika 

to finsnittede vårløk

to spiseskjeer ristede sesamfrø

en liten håndfull frisk hakket koriander

400 gr kinesiske eggnudler

Sett på en romslig kjele med vann og pisk sammen alle ingrediensene til dressingen i en liten bolle. Rist sesamfrøene lett i en tørr panne og sett de til side. Kok broccoli-bukettene raskt i fosskokende vann, fisk de opp med en hullsleiv og dropp deretter nudlene nedi vannkjelen.

Mens nudlene koker skjærer du opp vårløk og paprika og finner frem bønnespirer. Finhakk korianderen. Hell nudlene i et dørslag og ha de deretter over i en romslig miksebolle. Hell over sausen og bruk to gafler for å mikse den godt inn. Dette går veldig greit når nudlene er varme og sausen vil klynge seg til dem akkurat slik de skal. La nudlene avkjøle seg i en god halvtime.

Deretter mikser du inn alle grønnsakene og koriander, pakker nudlene godt med plast og setter de kaldt. De smaker aller best når de får stå og trekke i noen timer.