Scampi Petchaburi med risnudler

Middag

scampi-pretchaburi

Finn frem woken din og imponer med denne sterke og gode retten fra Thailand. Jeg guider deg trygt gjennom hele prosessen. Start med å forberede alle ingrediensene og ha de klare i små skåler for dette går fort når varmen første er på og man er sulten.

Ingredienser

wok for to:

250 gr risnudler (kokt nesten helst ferdig)

tjue rå rensede scampi

en rødløk i tynne skiver

fire fedd revet hvitløk

tre lett sammenpiskede egg 

125 gr ferske bønnespirer

tre finsnittede vårløk

woksaus:

fire spiseskjeer tamarindsaus

to spiseskjeer thai fiskesaus (nam plah)

tre spiseskjeer lys soyasaus

tre spiseskjeer lys brunt sukker

garnityr:

en lime i båter

fire spiseskjeer knuste peanøtter eller cashewnøtter 

friske korianderblader

tørkede chiliflak etter smak

Kok nudlene og skyll de deretter godt under kaldt rennende vann. Spre dem utover på et rent kjøkkenhåndkle så de tørker litt og klipp dem deretter opp i litt mindre lengder. Ha litt olje i woken og få opp varmen, det skal ryke noe, men ikke mye, så pass på. Ha i scampiene og stek de under kontinuerlig omrøring til de blir nydelig rosarøde. Ta de ut og legg de til side på en tallerken og pisk sammen alle ingrediensene til woksausen i en liten skål og pisk også sammen eggene i en egen skål for seg.

Skru ned varmen og tilsett løk og hvitløk. Stek under omrøring i et halvt minutt og tilsett kokte nudler og woksaus. Stek videre i nok et halvt minutt.

Så har vi kommet til det store øyeblikket, eggene som skal blir noe midt i mellom eggerøre og halvstekt omelett. Skyv nudlene opp på den ene kanten av woken, ha litt olje på den tomme stekeflaten og ha i eggene. Vend litt på woken så de fordeler seg utover som en omelett og når den begynner å sette seg så vender du alt inn sammen med nudlene.

Tilsett bønnespirene og scampiene og stek i noen sekunder til. Fordel maten i store skåler og dryss koriander, knuste peanøtter og chiliflak på toppen. Topp det hele av med en limebåt som hver enkelt presser over maten.