Sausage and beans Toulouse-style

Middag

sausage-beans

Jeg vet at mange har en skikkelig dille på pølser, og det er synd at så mange bare spiser de med brød eller lompe og drukner de i ferdigproduserte kondimenter. Virkelig gode pølser kan by på store smaksopplevelser, og nå har det blitt lettere å få tak på dem også. Pølser fra Toulouse er kjente for sin særegne smak av god rødvin, hvitløk og spesielle krydring med salvie, rosmarin, oregano og kjørvel. De er også basen for en av Frankrikes store landsens klassikere nemlig cassoulet. I denne retten bruker vi rikelig med bønner som er noe av det sunneste du kan spise. Og husk å beholde pølsene hele om de ikke er for store, hvis ikke blir de lett tørre under koking.

Ingredienser

middag for tre:

tre til fire Toulousepølser eller andre grove pølser med urter

to spiseskjeer vanlig olivenolje

en spiseskje smør

to fedd finhakket hvitløk

en løk i tynne skiver

to til tre kvister timian eller halvannen teskje tørket timian

en boks (400 gr) miksede bønner

en boks (400 gr) butterbeans

en boks (400 gr) knuste tomater

havsalt og sort pepper etter smak

en teskje sukker

——

landbrød eller baguette til servering

Smelt smør og olje i en dyp panne. Stek pølsene sammen med litt av timianen til de er pent gylne på begge sider. Tilsett hvitløken og løken og rør jevnlig i tre til fire minutter så den ikke brenner seg og løken har falt sammen.

Tilsett bønner og tomater sammen med havsalt, pepper og sukker og kok opp. La det småkoke i omlag en halvtime og kok gryten uten lokk de siste ti minuttene for å redusere væsken noe. Smak til med mer havsalt og pepper om nødvendig og tilsett resten av timianen.

Server med godt landbrød eller baguette og smør og gjerne et dryss persille.