Sam & Sams Arroz a la marinera

Middag

sam-and-sams

Dette er en skikkelig godbit fra restaurant Moro i London. Tilbredningen kan minne litt om å lage en paella men her bryter vi den gjeldene regelen om ikke å røre i risen. For her må du røre litt innimellom og passe på. Denne retten kan du variere litt på som feks. å tilsette mer reker og mindre fisk eller bytte ut fisken helt med kamskjell eller hjerteskjell. Og vi som bor her nord har sjelden problemer med å finne ishavsreker i butikken.

Ingredienser

300 ishavsreker m/skall

en liter god fiskekraft

en liten klype safran

seks spiseskjeer olivenolje

to medium store finhakkede løk

en grønn finhakket paprika

en teskje søt spansk paprika (pimenton)

fem fedd finhakket hvitløk

en halv teskje fennikelfrø

250 gr risotto eller Calasparraris

3/4 dl hvitvin eller vermut

300 gr fersk torsk i terninger

en liten håndfull frisk hakket persille

en sitron i båter

Skrell rekene og ha skallet over i en romslig kjele. Hell på fiskekraften og kok opp. La det koke i ca. 15 minutter så skallet smaksetter kraften. Legg de skrelte rekene i kjøleskapet.

Sil fiskekraften og ha den tilbake i kjelen. Ha i safranen, sett på lokk og sett kjelen til side. Finn frem en dyp panne og tilsett oljen. Tilsett løk, grønn paprika og tørket rød paprika og fres dette i 5-6 minutter. Skru ned varmen og la det steke videre i 10-15 minutter, det skal ikke brunes, bare bli mykt og blankt så rør innimellom. Tilsett hvitløk og fenikkelfrø og stek det videre i fem minutter til.

Sett kraften tilbake på varmen og kok opp, i mens tipper du risen ned i pannen og rører den godt inn så den dekkes av løkblandingen. Tilsett deretter vin, mesteparten av fiskekraften og krydrer med salt og pepper. Sett på lokket, skru ned varmen og la risen koke i ca. 25 minutter, rør om innimellom og se om du må tilsette mer kraft. Tilsett torsken og vend den inn i risen, la den koke med i fem minutter. Legg i rekene, sett på lokket og ta pannen av varmen. La pannen stå med lokket på i ca. tre til fem minutter så rekene blir gjennomvarme.

Dryss på persille og pynt pannen med sitronbåter før servering.