Salmakaker med scampi og brønnkarsesaus

Middag

salmakaker-med-scampi

Dette er noen skikkelig gode fiskekaker med fersk laks og scampi som her får følge av en litt spiss og frisk brønnkarsesaus. Du kan velge og ha hvit ris til slik jeg har gjort eller lage en spinatsalat til. En annen ide er å lage de ekstra store og servere de som lakseburgere. 

Ingredienser

gir fire medium store kaker:

350 gr Salmalaks

150 gr renset rå scampi

en halv finsnittet purre

et egg

revet skall av en halv sitron

en spiseskje potetmel

havsalt og sort pepper etter smak

——

brønnkarsesaus:

200 gr renset brønnkarse

en dl god fiskekraft samt litt ekstra til å tynne ut sausen

to spiseskjeer olivenolje

en finhakket sjalottløk

en spiseskje friskpresset sitronsaft

sukker etter smak

Sett kniven på prosessoren, vask purren godt og kjør den raskt til den er fint hakket. Skru av maskinen og ha i laks i medium store biter, scampi, salt, pepper, sitronskall og potetmel og knekk i egget. Pulser alt sammen til en grovkornet masse. Kjenn på den om den er fast nok og juster evt. med litt mer potetmel. Form ut massen til fire flate kaker og la de hvile under plast i en times tid i kjøleskapet men gjerne lengre.

Stek kakene i litt nøytral olje på medium varme i en teflonpanne. Ikke stek de for hardt, tre til fire minutter på hver side pleier å være akkurat passe.

Til sausen så varmer du olje i en panne og freser sjalottløken blank og myk i noen minutter. Tilsett brønnkarsen og hell på fiskekraften før du setter lokk på pannen og lar den dampe i noen få minutter. Ha deretter alt innholdet fra pannen over i en blender og krydre med litt salt og pepper. Kjør den sammen til en glatt saus og tilsett mer fiskekraft hvis den blir for tykk. Smak den til med sitronsaft og sukker til slutt.