Salma en Croute

Middag

salma-en-croute

Det finnes mange varianter av denne oppskriften, men jeg synes dette er den beste. Jeg er klar over at det kan se litt komplisert ut, men les gjennom hele oppskriften først og følg fremgangsmåten. Ikke la deg stresse, for det er en deilig belønning i vente. Dette er det også fint å lage mini-varianter av hvis dere ikke er så mange til middag.

Ingredienser

en liten håndfull finhakket basilikum

en liten håndfull finhakket dill

60 gr romtemperert smør

skallet av en sitron

800 gr fersk laks (deles på langs så du får to fileter)

en spiseskje grov sennep (kan sløyfes)

litt hvetemel til utbaking

500 gr butterdeig

et pisket egg til pensling

olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

Ta butterdeigen ut av fryseren og la den få tilnærmet romtemperatur, det vil ta en times tid. Sett ovnen på 200 °C og tørk godt av laksen med kjøkkenpapir for å få vekk overflødig fuktighet.

Begynn med urtesmøret. Tilsett de friske hakkede urtene i en bolle og tilsett smør og sitronskall. Pisk godt sammen og smør dette på den ene laksfileten. Smør grov sennep på den andre fileten og legg de sammen som en sandwich med urtesmøret og sennepen mot hverandre.

Ha litt mel på bakebordet og kjevle ut butterdeigen til ca. en halv cm tykkelse. Legg laksesandwichenmidt på og skjær av kantene på butterdeigen så du får en fin firkant. Pensle alle kantene med sammenpisket egg. Dryss salt og pepper oppå laksen og litt rundt på butterdeigen.

Brett først langsidene sammen og brett sidekantene godt inn, se til at det er tett hele veien rundt og her må du være nøye. Legg laksepakken på en bakeplate med skjøten ned og skjær rutemønster i deigen men ikke helt gjennom og pensle hele pakken med sammenpisket egg til slutt. Dryss på litt salt og pepper til slutt.