Sakte kylling med sitron og hvitløk

Middag

sakte-kylling

Dette er en perfekt rett for rolige hjemmedager. Og vite at maten passer seg selv er hvertfall for meg en veldig avslappende tanke. Sett kyllingen i ovnen og glem den i en god stund, ta av folien og glem den på nytt enda en stund. Tilbehøret fikser du på fem minutter og vips har du en nydelig middag uten å ha stått over komfyren i det hele tatt. Sjyen som blir til overs bør du fryse og bruke neste gang du skal lage kyllingsuppe.

Ingredienser

en stor rå økologisk kylling delt i åtte biter eller fem kyllinglår delt i to

ti hele hvitløksfedd med skallet på

to sitroner delt inn i biter

en liten håndfull frisk timian

tre spiseskjeer vanlig olivenolje

halvannen dl hvitvin eller vermut

havsalt og sort pepper etter smak

Sett ovnen på 160 °C og legg kyllingen i en stor langpanne og fordel hvitløksfedd mellom kyllingbitene, riv bladene av timianstilkene og dryss disse over og legg i sitronbitene. Hell på oljen og bruk hendene dine til å mikse alt godt sammen. Pass på at alle kyllingbitene ligger med skinnsiden opp.

Sprinkle over hvitvinen og kvern over litt pepper til slutt. Dekk langpannen med aluminiumsfolie og sett den i ovnen i to timer.  Ta langpannen ut av ovnen, skru ovnen opp til 200 °C og fjern folien. La kyllingen stå i ovnen i mellom 30-45 minutter til. Kyllingen skal være gyllenbrun og sitronbitene skal ha begynt å karamellisere seg. Server kyllingen rett fra pannen med hjertesalat og godt brød. Noe av sjyen fra pannen blir dressing for salaten og dryss på litt havsalt rett før servering.