Safran- og kyllingpilaff

Middag

safran-kylling-pilaff

Jeg er veldig glad i ris, og her kommer en fiks ferdig middagsrett. Server gjerne litt mykt flatbrød eller pita til denne retten som kan serveres både varm og lunken. Safran er luksus men absolutt verdt de ekstra kronene for du trenger så lite så lite for å få frem den fine smaken. Denne oppskriften er en bearbeidet versjon av Nigella Lawsons egen oppskrift.

Ingredienser

en halv kilo kyllingbryst i terninger

to dl gresk yoghurt eller matyoghurt

saften av en halv sitron

en kvart teskje malt kanel

en halv teskje safrantråder

en liter god kyllingkraft

en spiseskje smør

tre spiseskjeer peanøttolje

en halv kilo gr basmatiris

fire knuste grønne kardemommekjerner

saft og skall av en sitron

50 gr cashewnøtter

50 gr mandelspon/mandelflak

25 gr ristede pinjekjerner

fire spiseskjeer grovhakkede pistasjnøtter

en liten håndfull hakket frisk persille

Pisk sammen yoghurt, kanel og sitronsaft og bland i kyllingen. La dette marinere seg under plast i kjøleskapet i minst en time. Legg safrantrådene i bløt i kyllingkraften og la den stå på kjøkkenbenken for å trekke ut smakene.

Varm smør og en spiseskje av oljen i en vid panne eller kjele med tilhørende lokk. Tipp i risen og rør godt så den blir blank og fin. Hell på kyllingkraften og tilsett kardemomme, sitronsaft og skall. Kok opp, skru ned varmen til det laveste du kan uten at det slutter å koke og sett på lokket. La risen koke i 15-20 minutter til all væsken har fordampet.

Mens risen koker heller du kyllingen i et dørslag og rister av så mye du kan av marinaden. Stek kyllingen porsjonsvis i en panne med resten av oljen. Ikke ha for mye kjøtt i pannen av gangen så kyllingen begynner å koke i stedet for å steke. Bruk høy varme og rør hele tiden.

Rist alle nøttene utenom pistasiene i en tørr panne, la de bli lett gylne og legg de på en tallerken. Når risen er klar, fluffer du den opp med to gafler og blander i kyllingen og de ristede nøttene. Skyv pilaffen over på et fat eller i en vid serveringbolle og avslutt med et dryss av pistasjnøtter og persille og serverer straks.