Rødspetteburgere med pommes Jojo

Middag

rodspetteburger

Den beste måten å få sprø panering og saftig fisk på er å fritere den. Det er mange som er redde for å fritere men det er raskt og enkelt og med en stødig gryte og nysgjerrige barn på god avstand bør du være trygg. Legg de tynne filetene i lag på lag og nyt den med herlige sprø potetbåter og en cocktaildressing som også kan brukes som dip.

Ingredienser

gir to burgere:

en liter peanøttolje til fritering

fire panerte fileter av rødspette

havsalt og sort pepper etter smak

to hamburgerbrød

noen få blader rapidsalat

en tomat i tynne skiver

noen skiver sylteagurk

rødløk i tynne skiver

cocktaildressing

——

pommes Jojo:

600 gr poteter

60 gr smør

80 gr hvetemel

60 gr revet parmesan eller Gruyere

to teskjeer knuste sorte sennepsfrø

en halv teskje sellerisalt

en spiseskje paprika

en klype chilipulver

havsalt og sort pepper etter smak

Begynn med å forberede potetene og sett ovnen på 180 °C. Smør en langpanne godt med smør og sett pannen i ovnen.

Finn frem en plastpose og bland sammen mel, ost, salt og krydderier. Rist godt på posen så du får en jevn blanding. Del potetene opp i jevntstore båter og legg de i posen. Rist godt så de blir dekker og tipp de nedi den varme langpannen. Stek de i 30 minutter, snu litt på dem, sett opp temp. til 210 °C og la de få 30 minutter til. Kjenn etter med en liten kniv at de er helt møre. Hvis du vil ha litt mer farge på dem så sett på grillen men følg godt med så de ikke blir brente.

Varm oljen opp i en wok eller gryte til ca. 170 °C og friter fisken. Snu på den flere ganger for å få den jevn brun og la den renne av seg på kjøkkenpapir. Anrett fisken i brødene med tilbehøret og server de til potetene. Cocktaildressingen kan brukes til burgerne og som dip til potetbåtene.

Pommes Jojo
Pommes Jojo