Rød fiskesuppe fra Spanien

Middag

rod-fiskesuppe-spanien

En riktig god og velsmakende fiskesuppe er herlig mat og har du god fiskekraft så er dette en av de letteste og raskeste matrettene du kan lage. Denne spesifikke suppen er spansk og inneholder et lite triks for også å få selve suppen til å smake av skalldyr. Appelsinskall, stjerneanis og hvitløk gir nemlig suppen en skalldyrsmak, enda så sprøtt det høres ut så stemmer det faktisk. Hvis du ikke vil lage din egen fiskekraft så er det mange fiskedisker som koker sin egen på fiskehoder og avskjær og selger den ferdig på litersbokser. Husk at jo bedre kraft jo bedre suppe.

Ingredienser

suppe for fire personer:

en liter god fiskekraft

500 gr ferske flådde tomater eller to til tre bokser med hermetiske flådde tomater

to finhakkede løk

to røde paprika i strimler

fem hvitløksfedd

to røde eller grønne chili i tynne strimler u/frø

frisk timian etter smak

en bit ferskt eller tørket appelsinskall

en hel stjerneanis

vanlig olivenolje

havsalt og sort pepper etter smak

en kilo blåskjell eller hvit fisk i terninger

Finhakk løk, hvitløk og paprika og fres det mykt og blankt i godt med olivenolje. Etter noen få minutter legger du i timiankvister, appelsinskall og stjerneanis og lar dette frese med i noen minutter til. Hell over de flådde tomatene og bruk baksiden av sleiven til å mose de litt før du heller over fiskekraften og koker det hele opp.

La suppen koke i 20-30 minutter, plukk ut appelsinskall, timiankvister og anisen og jevn den litt med en stavmikser. Hvis du skal lage suppen med blåskjell heller du disse i når suppen er ferdig jevnet. Når de har åpnet seg er de klare.

Hvis du derimot skal lage suppen med hvit fisk (som jeg har gjort på bildet) så finner du frem to ildfaste suppetallerkener, smører bunnen med litt olivenolje og legger fiskebitene i. Deretter setter du de i ovnen på 200 °C i vel 5-7 minutter, så tar du de ut og øser glovarm suppe over. Da får du et lekkert resultat med perfekt tilberedt fisk.

Garner suppen med litt frisk timian og server den med godt brød og smør til.