Rockewok William-style

Middag

rockewok

Dette er en av min manns spesialiteter. Her følger vi det generelle wok-prinsippet som sier at du må forberede alle ingredienser på forhånd og ha alt klart ved komfyren, for dette går raskt når du først er i gang og varmen er på. En herlig mørk chow mein-saus som er både søt, sterk og sur gir nudlene, kjøttet og grønnsakene en herlig smak så alle sanser får kjørt seg i hver eneste lille bit. 

Ingredienser

400 gr svine- eller kylingkjøtt i tynne strimler

fire spiseskjeer østerssaus

to spiseskjeer lys soyasaus

to spiseskjeer fiskesaus (nam plah)

tre spiseskjeer lys brunt sukker

fire fedd revet hvitløk

en tommelstor bit frisk revet ingefær

100 gr finsnittet hodekål, nykål eller spisskål

en rødløk i tynne halvmåneskiver

en stor finhakket rød chili

en dl kraftig kyllingbuljong

to finsnittede vårløk

200 gr kinesiske eggnudler eller jasminris til servering

Begynn med sausen, bland sammen østerssaus, soyasaus, fiskesaus og sukker i en liten bolle. Rør til nesten alt sukkeret er oppløst og sett bollen til side.

Få opp varmen på woken og ha i litt nøytral olje. Stek kjøttet til det er nesten gjennomstekt, fordel det gjerne på to omganger, så det ikke blir liggende i for mye væske og koke framfor å steke. Ta ut kjøttet og tilsett litt mer olje om nødvendig. Fres hvitløk og ingefær i et halvt minutt, det skal ikke bli brunt, så rør hele tiden. Ha kjøttet tilbake i woken, tilsett sausen, kok opp og la det koke i et minutts tid. Tilsett finsnittet kål, chili og løk og hell over buljongen. Stek videre i noen minutter til kålen har falt sammen og kjøttet er gjennomstekt.

Server med eggnudler som du vender inn i kjøttet eller bruk en lett klebrig ris. Dryss over litt finsnittet vårløk som avslutning. Jeg legger også på noen friske korianderblader siden jeg stort sett alltid har en bunt av det.